Schunken.nl

/Grafische vormgeving/Opnamestudio/DJ Hubert Schunken/

Stacks Image 1826
Wat vijf jaar geleden begon als een origineel probeersel is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende traditie op de Limburgse radio. De Vastelaovend Sjlinger Mix ieder jaar weer vlak voor de vastelaovend wordt hij de ether in ‘geslingerd’. Een nieuwe, dertig minuten durende potpourri van meer dan twintig bekende en minder bekende Limburgse vasteloavendsliedjes.

In de afgelopen 7 edities van de Sjlinger Mix passeerden maar liefst 130 Limburgse vastelaovendsliedjes de revue.
Elke mix bevat twee maal elf nummers; van Beppie Kraft tot De Patronaatsknöppele en van Leni & Ludwig tot Big Benny. Ze komen stuk voor stuk voorbij. Op een originele manier aan elkaar gemixt door Hubert Schunken, eigenaar van Nightshift Productions uit Landgraaf. “Wanneer je alle vijf de mixen achter elkaar zou zetten, dan krijg je maar liefst een twee en een half uur durende polonaise van Limburgse vasteloavesfolklore”, aldus Hubert. “Er is in de afgelopen veertig jaar zoveel Limburgse vasteloavesmuziek gemaakt, dat veel liedjes al lang weer zijn vergeten. De sjlingermixen werken ieder jaar weer als een aangename reminder.”

“Natuurlijk wordt het steeds moeilijker mooie klassiekers te vinden die nog niet eerder in een van de mixen zijn gebruikt. Daarnaast probeer je een mooie variatie te maken en niet alleen te kiezen voor de meest voor de hand liggende schlagers. Naar aanleiding van de eerdere producties kreeg ik zoveel spontane reacties, dat dit jaar iedereen de mogelijkheid had de inhoud van de Sjlinger Mix mede te bepalen”, zegt Hubert enthousiast. “Via de website www.vastelaovendsjlingermix.nl zijn de afgelopen maanden dan ook veel verzoekjes binnengekomen. Je hoort dit jaar dan ook meer regionale liedjes uit verschillende plaatsen in Limburg. Daarnaast heb ik dit jaar voor de eerste keer enkele walsmelodieën gemixt. Dat was nog een hele uitdaging.“ Over het resultaat is Hubert zeer te spreken.
Stacks Image 1829
DJ Hubert Schunken op jou Vastelaovend evenement.

zorgt voor een nieuw verrassend element van uw feest.
Een herkenning van alle limburgse Vastelaovend muziek door de jaren heen. strak gemixt in een rap tempo.
Informeer vrijblijvend voor de mogelijkheden.
Meer informatie op
www.vastelaovendsjlingermix.nl